Friday, December 23, 2011

Målning

Husarbete är ett sammanfattande begrepp för hushållsarbete (RUT) och ROT-arbete. Skattereduktion ges bara för arbetskostnad. Material- och resekostnader i samband med husarbetet ger inte rätt till skattereduktion. Grundregeln för husarbete är att du ska bo i bostaden där arbetet utförs eller ha den som fritidsbostad. För att du ska få göra rot-avdrag krävs dessutom att du äger bostaden (småhus, bostadsrätt, eller ägarlägenhet) där ROT-arbetet utförs. Skattereduktion för husarbeten medges med halva arbetskostnaden för husarbete men högst 50 000 kr per person och år.

Reparation och underhåll samt om- och tillbyggnad räknas som ROT-arbeten och ger rätt till skattereduktion om det utförs i eller i nära anslutning till en bostad som du
• äger och som du bor i eller har som fritidsbostad
eller
• äger och som dina föräldrar bor i.

Du får däremot inte skattereduktion för att bygga ett helt nytt hus och inte heller för om- och tillbyggnad av nybyggda hus. Med nybyggt hus avses ett småhus som har värdeår fem år eller yngre.

Källa: skatteverket

Exempel på giltiga rot-avdrag

MÅLNINGSARBETEN — SMÅHUS
Målningsarbeten ger rätt till skattereduktion.

MÅLNINGSARBETEN — BOSTADSRÄTT
Målningsarbeten som utförs i lägenheten ger rätt till skattereduktion. Till sådant arbete som ger rätt till skattereduktion räknas alltså även målning av insidan av dörrar och fönster i bostadsrätten. Målning eller oljning av balkong, altan eller takterrass som hör till bostadsrätten ger inte rätt till skattereduktion.

Läs mer om vårt måleri i Västerås


Lackering av köksluckor i Västerås
Är dina köksluckor slitna eller har du tröttnat på färgen kan du lämna in dem till oss för lackering och ditt kök blir som nytt.

Lackering av dörrar och lister
Renoverar du hemma eller på kontoret och inte själv vill måla dörrar och lister kan du lämna in dem till oss för en professionell lackering. Vi lackar både innerdörrar, garderobsdörrar och ytterdörrar.

Lackering av möbler
Istället för att handla nytt när dina möbler börjar bli slitna kan du lämna in dem till oss för omlackering och de blir nästan som nya på nytt. Vi lackar till exempel köksbord, stolar, byråer och hyllor.

No comments: